Optikon palvelut

Tarjoamme optikon palvelut ja silmälääkärin palvelut sekä kattavan valikoiman erilaisia silmä- ja aurinkolasikehyksiä.

Aika optikolle vai silmälääkärille?

Optikko on näön tutkimiseen sekä silmälasien ja piilolinssien määrittämiseen erikoistunut henkilö, joka ohjaa asiakkaan tarvittaessa silmälääkärille jatkotutkimuksia varten.

Silmälääkäri on silmien terveydellisiin ongelmiin ja sairauksiin erikoistunut lääketieteen ammattilainen.

Optikon palvelut

Tarjoamme laadukkaat optikon palvelut vuosien kokemuksella, kuten näöntutkimukset, silmälasien korjaukset ja huollot sekä linssien hionnat.

Optikkomme auttavat valitsemaan sopivat silmälasit ja piilolinssit asiakkaiden tarpeiden mukaan. Valikoimastamme löytyy myös erilaiset työlasit ja suojalasit omilla voimakkuuksilla.

Silmälääkärin palvelut

Silmätautien erikoislääkärimme palvelee kaikissa toimipisteissämme Kuhmossa, Sotkamossa sekä Suomussalmella. Oikea aika silmälääkärille on esimerkiksi silloin kun edellisestä silmien terveystutkimuksesta on kulunut pidemmän aikaa, silmiä on leikattu tai silmille on käynyt tapaturma.

Tarjoamme mm. seuraavat optikon ja silmälääkärin palvelut:

  • Näöntutkimus
  • Toiminnallinen näöntutkimus (Ocusweep)
  • Työnäöntutkimus
  • Silmänpaineen mittaus
  • Värinäöntarkastus
  • Kontrastiherkkyydentarkastus
  • Piilolinssisovitus
  • Silmälasien korjaus ja huolto
  • Ajokorttilausunto
  • Alle 8v lapsen näöntutkimus aina silmälääkärillä

Näöntarkastus

Säännöllinen näöntarkastus on osa silmien terveydenhuoltoa ja sen avulla on mahdollista havaita erilaiset muutokset näkökyvyssä sekä merkit varhaisessa vaiheessa olevista silmäsairauksista. Näöntarkastus ei ole pitkä toimenpide, vaan se kestää useimmiten vain n. 20 minuuttia, eli lounastauon verran.

Oma näkö on suositeltavaa tarkistuttaa säännöllisesti 2-3 vuoden välein ja silloin, kun näkökyvyssä huomataan merkittävää heikentymistä tai muita muutoksia. Ensimmäiset silmälasit hankitaan usein viimeistään 40-45 vuoden iässä lähinäön heikentyessä, mutta esimerkiksi kaukolasien tarve voi tulla missä iässä tahansa.

Toiminnallinen näön tutkiminen

Perinteisen näöntarkkuuden mittaamisen avulla voidaan selvittää vain pieni osa näön toimintakyvystä. Ocusweepin avulla voidaan selvittää myös näkökentän laajuus, reaktioaika sekä kontrastinäkö, jotka ovat merkittäviä silmien toimintakyvyn ominaisuuksia esimerkiksi urheilussa ja liikenteessä. Hyvän toiminnallisen näkökyvyn ansiosta kaikki silmiä vaativat toiminnot ovat turvallisempia, niin työssä kuin vapaa-ajallakin.

Testitulokset tallentuvat henkilökohtaiselle Ocusweep –näkötilille, josta mittauksen tulokset ovat nähtävillä selkeässä ja helposti ymmärrettävässä muodossa. Ocusweep –näkötilin avulla oman näkökyvyn seuranta on helppoa myös mobiililaitteilla.

Tulossa myös silmänpohjakamera. Ota yhteyttä ja varaa aika näöntarkastukseen.

Linssien hionta

Reunahiomme lähes kaikki silmälasien linssit itse, jolloin asiakas saa valmiit silmälasit nopeasti käyttöönsä. Voimakkuuksilla olevat suojalasit tilaamme asiakkaillemme valmiiksi linssitettyinä.

Ajankulman Lahjakortti

Ajankulman lahjakortti on täydellinen lahjaidea, kun haluat yllättää rakkaimpasi ikimuistoisesti.

Kiinnostuitko?

Haluatko kuulla lisää palveluistamme tai tuotteistamme? Voit soittaa meille suoraan tai jättää viestin yhteydenottolomakkeella.